Hyppää pääsisältöön

21.3.2024

Kuva
Kukkulan alue viistoilmakuvassa talvella. Kuva Jyväskylän kaupunki
Kukkulan alueen suunnittelu ja kaavoitus on käynnistynyt osayleiskaavoituksella ja vaiheittain etenevällä asemakaavoituksella. Kaavoituksen valmistelusta järjestetään aloitusvaiheen keskustelutilaisuus 4.4.2024, jossa voi kuulla ja keskustella alueen kehittämisestä kaupungin kaavoittajien sekä entistä sairaala-aluetta kehittävän Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oy edustajien kanssa. Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oyj:n omistavat tasaosuuksin Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj, Investors House Oyj ja Royal House Oy.

Kukkulan osayleiskaavan suunnittelualue muodostuu keskeisestä Sairaalanmäen alueesta. Alue sijaitsee noin 2,5 km Jyväskylän keskustasta lounaaseen. Suunnittelualueeseen sisältyvät Keski-Suomen Sairaala Novan ja entisen keskussairaalan alueet sekä Gradia Jyväskylän Kukkulan kampusalue. Suunnittelualue rajautuu pohjoisessa Keskussairaalantiehen, lännessä Länsiväylään ja etelässä Kukkumäentiehen.

Kukkulan alueen merkittävimmät muutokset kohdistuvat Sairaala Novan rakentamisen myötä tyhjiksi jääneisiin Keski-Suomen keskussairaalan rakennuksiin ja maa-alueisiin. Aluetta on tarkoitus kehittää monipuoliseksi työpaikkojen, palvelujen ja asumisen alueeksi. Alueelle laaditaan osayleiskaava, joka muodostaa Kukkulan alueen maankäytön ja liikenteen kehittämisen periaatteet sekä tarkentavia, uudisrakentamisen mahdollistavia asemakaavoja. Tavoitteena on, että kaavat olisivat hyväksyttyinä vuoden 2025 loppuun mennessä ja uudisrakentaminen voisi alkaa vuonna 2026. 

Lue lisää ja osallistu suunnitteluun: 

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan alueen kehittämisestä ja suunnitelmista osayleiskaavan aloitusvaiheen keskustelutilaisuuteen torstaina 4.4. klo 18.00–19.30 Kilpisen koululle (Honkaharjuntie 6).  
Tilaisuus on avoin kaikille Kukkulan alueesta kiinnostuneille. 

Tutustu ajankohtaisiin aineistoihin osayleiskaavan verkkosivulla osoitteessa  https://www.jyvaskyla.fi/kaavoitus/yleiskaavoitus/vireilla-olevat-yleiskaavat/kukkula 
Verkkosivulla voit liittyä postituslistalle, jolloin saat tietoa hankkeen etenemisestä sähköpostitse.

 

Lisätietoja 
 

Ora Nuutinen, projektipäällikkö, p. 040 1955534, ora.nuutinen(at)jyvaskyla.fi
Jouni Mäkäräinen, yleiskaavasuunnittelija, p. 040 186 5093, jouni.makarainen(at)jyvaskyla.fi