Hyppää pääsisältöön

25.5.2023

Kuva
Karijoki-Isojoki naisen kansallispuvun tykkimyssy on päällystetty punaisella silkillä, joka on kirjottu ketjupistoilla ja silkkilangalla. Kuva Suomen kansallispukukeskus
Suomen kansallispukukeskuksen ylläpitämä kansallispuvut.fi -sivusto on julkaistu tekniikaltaan ja ulkoasultaan uudistettuna.

Sivustolla esitellään suomenkielisen alueen kansallispukuja, ja kerrotaan muun muassa mistä niitä voi hankkia. Sivustolta löytyy myös linkit ruotsinkielisen alueen kansallispukuihin. 

Kansallispuvut.fi-sivusto on ollut jo pitkään monen kansallispukuharrastajan tietopankki suomalaisista kansallispuvuista. Sivustolla esitellään lähes kaikki tarkistamattomat ja tarkistetut kansallispuvut suomenkielisiltä alueilta, pääosin kuvien kera. Sivusto ehti kuitenkin jo ikääntyä hiukan vähemmän arvokkaasti, ja sen käyttö mm. mobiililaitteilla oli hiukan raskasta. 

Sivusto on nyt julkaistu uusittuna, ja jatkossa pukuihin on helppo tutustua myös mobiililaitteilla. Samalla kuvien määrää sivustolla lisättiin. Sivusto täydentyy ja päivittyy tulevaisuudessakin. Edelleen joistain puvuista puuttuu kunnon kuva, josta oman pukunsa voisi tunnistaa, mutta Suomen kansallispukukeskus pyrkii lisäämään kuvien määrää jatkuvasti. 

Samalla parannettiin myös sivuston turvallisuutta sekä ajankohtaisten uutisten saavutettavuutta. Jatkossa sivustolta löytyy myös Suomen kansallispukukeskuksen tuoreimmat uutiset, näyttelyt ja tapahtumat. 

Tutustu suomalaisiin kansallispukuihin verkossa: www.kansallispuvut.fi 
 

Lisätietoja

Marja Liisa Väisänen, amanuenssi, Suomen kansallispukukeskus, marja.liisa.vaisanen@jyvaskyla.fi, puh. 050 311 8247.