Hyppää pääsisältöön

31.5.2021

Kuva
Kaavasuunnittelija työskentelemässä tietokoneella. Kuva Jyväskylän kaupunki
Kaupunkisuunnittelun parissa työskentelee useiden eri alojen ammattilaisia. Kaavasuunnittelija Jussi Sievänen on yksi heistä.

Jyväskylässä kaupunkisuunnittelijat työskentelevät Rakentajantalossa. Haastattelimme kaavasuunnittelijana toimivaa Jussi Sievästä hänen työstään.  

Sievänen on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta miljöösuunnittelun insinööriksi. Nykyään hän on ammatikseen kaavasuunnittelija. Työpäivät ovat monipuolisia.

– Tavallisena työpäivänäni teen selvityksiä, piirrän suunnitelmia ja kirjoitan selostuksia. Lisäksi neuvottelen osallisten ja viranomaisten kanssa, kertoo Sievänen.

Tällä hetkellä hänellä on työn alla muun muassa Kortepohjan keskustan alueen kaavoitus. 

Alassa häntä kiinnosti eniten suunnittelu ja se, että pääsee vaikuttamaan elinympäristöön. Sievänen valitsi työn, koska hän tykkää suunnitella ja piirtää sekä työ on monipuolista. 

Sievänen viihtyy työssään.

– Työssä pääsee miettimään ja suunnittelemaan ratkaisuja. On myös mielenkiintoista nähdä lopputulos, kun suunnitelmat aikanaan toteutuvat, hän toteaa.

– Yksi kivoimpia asioita työssä on myös mahtavat työkaverit, Sievänen sanoo. 

Työssä on myös paljon haasteita.

– Kaupunkisuunnitteluun liittyy usein paljon reunaehtoja, toiveita ja odotuksia, ja niiden huomioon ottaminen ja yhteensovittaminen on toisinaan hankalaa, pohtii Sievänen.

Kaupunkisuunnittelu on monen alan yhteistyötä

Kaupunkisuunnittelussa työskentelee monen eri alan ammattilaisia. Ammatteja ovat esimerkiksi asemakaava-arkkitehdit, erikoissuunnittelijat, projektipäällikkö, biologit, paikkatietoasiantuntijat ja kaavoitusarkkitehdit.


Teksti: Mankolan yhtenäiskoulun 8.-luokkalaiset TET-harjoittelijat Anni ja Lotta

Asiasanat: